Decizia Curții de Apel Brașov, care este definitivă, menține în parte decizia Tribunalului Brașov din 25 mai, conform căreia Claudiu Tămârjan a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și doi ani pedeapsa complementară, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.
Tămârjan a fost condamnat la un an și șase luni de închisoare pentru patru cazuri de trafic de influență, la o pedeapsă de doi ani de închisoare și doi ani pedeapsă complementară pentru 16 cazuri de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice și la opt luni de închisoare pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Instanța a contopit pedepsele și a aplicat pedeapsa cea mai grea de doi ani închisoare, la care se adaugă un spor de un an închisoare, cu suspendarea sub supraveghere.
De asemenea, judecătorii Curții de Apel Brașov au decis reducerea cuantumului despăgubirilor civile la care a fost obligat Claudiu Tămârjan de la 1.280 lei la 1.120 lei, precum și a celor în solidar cu Ioan Sima de la 480 lei la 320 lei.
În același dosar au fost judecați alți 11 agenți de poliție, dar și oameni de afaceri. Zece dintre ei au primit pedepse cu suspendare între un an și un an și jumătate, iar unul, un om de afaceri din Brașov, a fost achitat.
Claudiu Tămârjan a fost acuzat că a creat un sistem infracțional bine pus la punct pentru a oferi protecție unor persoane din mediul de afaceri și unor funcționari publici. Pentru aceste servicii, el ar fi beneficiat de carduri de alimentare de combustibil, lemne de foc pentru imobilul în care locuia, băuturi carbogazoase, whisky pentru o petrecere sau păstravi.
Fostul șef al Poliției Rutiere Brașov Claudiu Tămârjan a fost arestat preventiv în 25 iunie 2014, iar o zi mai târziu a fost suspendat din funcție. În 12 noiembrie 2014 a fost eliberat din arestul IPJ Brașov după ce Curtea de Apel Brașov a decis arestarea sa la domiciliu.
În ianuarie 2015, Tămârjan a fost eliberat din arestul la domiciliu și pus sub control judiciar.
La începutul lunii august 2014, DNA Brașov a dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Tămârjan și a 11 dintre foștii săi subalterni, precum și a trei patroni de firme. Doar Tămârjan a fost cercetat în arest, ceilalți fiind judecați în stare de libertate. Inculpații au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA pentru că ar fi acordat „protecție” unor oameni de afaceri și funcționari publici.
Claudiu Tămârjan a fost șef al Poliției Rutiere Brașov aproape zece ani.